ELEKTROTERAPIJA

Podrazumijevamo primjenu različitih struja u terapijske svrhe. U mogućnosti smo primijeniti interferentne, dijadinamske struje, ionoforezu, TENS i elektrostimulacije. Primjenjuju se kod smanjenja boli, oteklina, kod sportskih ozljeda, problema smanjene cirkulacije, pojačane mišićne napetosti, jačanja mišića i dr.

ULTRAZVUK TERAPIJA

Terapija ultrazvukom je primjena ultrazvučne energije u svrhu liječenja, putem gela ili lijeka – ultrasonoforeza, na neki segment tijela. Najčešće se primjenjuje u tretiranju sportskih ozljeda, ožiljaka na koži i u tkivu, pri upalama tetiva, reumatskim artrotskim promjenama, miogelozama i dr.

LASER TERAPIJA

Laser je uređaj koji emitira svjetlosne zrake posebnih svojstava.  Koristi se kod ozljeda mekih tkiva, istegnuća,
hematoma, tendinopatija, kod bolnih stanja, artritisa i cijeljenja rana.

KRIOTERAPIJA

Krioterapija je liječenje primjenom hladnoće u terapijske svrhe. Kod nas koristimo procedure kriomasaže ( masaže sa ledom ) i primjena krioobloga ( hladnih obloga ) Primjenjuje se za smanjenje lokalnog edema ( otekline ), spazma, upale, akutne boli, akutnih opeklina i za facilitaciju (podraživanje) motoričkog odgovora.

IC LAMPA

IC lampa koristi infracrveno zračenje u terapijske svrhe. U fizikalnoj medicini ove zrake koriste se u svrhu površinskog zagrijavanja, opuštanja mišića i smanjenja boli. Često je primjena IC lampe u kombinaciji sa drugim terapijskim procedurama kao što su ručna masaža, kineziterapija ili dekompresijska terapija kralježnice.

MEDICINSKA MASAŽA

Masaža koja se izvodi masažnim uljima i kremama kao samostalni tretman ili u kombinaciji sa nekom drugom fizioterapeutskom procedurom. Cilj je smanjiti mišićnu napetost i pojačati cirkulaciju. Provodi se kao lokalna gdje se tretira manji segment, parcijalna kod koje se tretiraju najčešće leđa i kao masaža cijelog tijela.

APARATNA
LIMFNA DRENAŽA

Aparat za limfnu drenažu koristi tlačni val i time doziranim pritiskom poboljšava limfna drenaža. Do drenaže dolazi na osnovi pritiska manžeta napunjenih zrakom, do kojih se zrak dovodi iz baznog uređaja kroz sustav cjevčica. Unutar manžeta se formiraju ugodni valovi tlaka koji postižu brže kolanje tekućine čime ubrzavamo izmjenu tvari i čišćenje od toksina.

MAGNETOTERAPIJA
(impulsna)

Magnetoterapija je primjena impulsnih magnetskih polja u terapijske svrhe. Magnetsko polje prodire kroz ljudsko tijelo pobuđujući struju u njemu, zahvaćajući svaku stanicu organizma i koristi se u širokom spektru stanja kao što su bolesti i oštečenja mišićno koštanog sustava (nagnječanja, istegnuća, napuknuća, ozlijeda ligamenata, nekroza, pseudoartroza osteoporoza), reumatske bolesti, stanja nakon operacija te bolesti središnjeg i perifernog živčanog sustava (neuralgije, spastične klijenuti,  mlohave pareze, glavobolje).

INDIVIDUALNE FIZIOTERAPEUTSKE VJEŽBE ODRASLIH I DJECE

Namjenjene osobama i djeci kod kojih je individualan rad sa fizioterapeutom neophodan kako bi optimalno postigli komunikaciju između korisnika i terapeuta i time što kvalitetnije prilagodili i primjenili intenzitet i odabir vježbi.

GRUPNE FIZIOTERAPEUTSKE VJEŽBE ZA ODRASLE I DJECU

Grupne vježbe se formiraju prema stupnju intenziteta izvođenja vježbi: slabi, srednji i jači intenzitet.

Unutar 55 min provode se aktivne vježbe na strunjači bez rekvizita ili upotrebom rekvizita poput lopte, utega, elastičnih traka ili štapova . Odabirom rasteretnih medicinskih vježbi postiže se održavanje muskulature i povećanje elastičnosti zglobova bez pretjeranog opterećenja kralježnice.

 
Rezervirajte termin za fizioterapeutsku proceduru


Dozvoljavam da Materada privatna praksa fizikalne terapije Damir Deković na siguran način čuva i koristi moje osobne podatke za svrhe dostavljanja promidžbenih materijala, izradu statistike u svrhu poboljšanja kvalitete usluge i direktan kontakt za informacije o uslugama i proizvodima.

Podijelite s prijateljima